Медики назвали єдину олію, на якій можна готувати смажені страви

Автор: Марченко Любов

Смажені страви шкодять організму. При нагріванні рослинні олії, на яких їх смажать, утворюють трансжири. А ті, у свою чергу, провокують в організмі чимало захворювань. Тобто, про корисне смаження на олії взагалі не йдеться. Проте медики виділяють один сорт рослинної олії, який найменше шкодить організму при термообробці.

Медики назвали єдину олію, на якій можна готувати смажені страви   - today.ua

Йдеться про кокосову олію. Саме вона, як показує досвід, може завдати якнайменше шкоди при смаженні.

У процесі приготування смажених страв будь-яка олія сильно розігрівається та утворює трансжири. Ці шкідливі сполуки ушкоджують стінки кровоносних судин, і, відповідно, згубно впливають на серцево-судинну систему. А крім того, вони можуть спровокувати цукровий діабет.

Кокосова олія, на жаль, також не становить винятку. Але вона більш стійка до нагрівання, ніж решта жирів рослинного походження.

Популярні зараз

В Україні можна отримати штраф за переказ грошей з картки на картку: подробиці

Пенсіонерам нагадали про пільги

У Києві є житлові масиви, які мобілізація обминає: працівники ТЦК туди не навідуються, - The Guardian

В Україні почали модернізувати БТР-60, отримані від Болгарії

Медики назвали єдину олію, на якій можна готувати смажені страви

При її нагріванні утворюється значно менше трансжирів. Отже вона не така шкідлива, як соняшникова або решта олій. Таким чином, саме її краще застосовувати, якщо хочете щось засмажити. А взагалі, такі страви слід вживати нечасто і з великою обережністю, щоб не завдати організму шкоди.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

А от заправити овочевий салат можна і оливковою олією, і соняшниковою, і кукурудзяною. Та найбільше для салатів підходить гарбузова олія. З нею буде і смачно, і корисно.

Нагадаємо, дієтологи також назвали рослинні олії, на яких категорично заборонено готувати смажені страви.