З яблук можна приготувати багато смачних десертів. Якщо не хочеться замішувати тісто або робити складніші варіанти ласощів, можна просто запекти їх. Наприклад, з сиром, горіхами та родзинками.
Запечені яблука з сиром, родзинками та горіхами – це смачний та корисний десерт, який можуть скуштувати навіть ті, хто уважно стежить за харчуванням та сидить на дієті. Як їх приготувати?
Рецепт запечених яблук із сиром
Інгредієнти:
- Великі яблука – 6 штук
- Сметана – 2 столові ложки
- Сир – 200 грамів
- Родзинки – 100 грамів
- Волоські горіхи – 50 грамів
- Мед - 2 столові ложки
- Кориця – половина чайної ложки
- Вода – 150 мілілітрів
Приготування:
- Сир слід перебити блендером, щоб отримати кремову текстуру.
- У нього потрібно додати сметану, корицю та мед, ретельно перемішати.
- Волоські горіхи треба подрібнити і також додати в сир.
- Всипте родзинки та ще раз перемішайте.
- Яблука потрібно помити, акуратно видалити серцевину і заповнити сирною начинкою.
- Поставте яблука в деко і налийте в нього воду.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте деко з яблуками.
- Запікайте 25-30 хвилин.
- Смачні печені яблука з сиром готові.
Смачного!
Пропонуємо ще один рецепт смачних ласощів – лінивих вареників із сухофруктами, які готуються менше 10 хвилин.