Today.ua

Великобританія засудила заяви Шольца та закликала його поставити Україні ракети “Taurus“

Уряд Великобританії приватно закликав Німеччину надати ракети "Taurus" великої дальності Україні. Офіційний Лондон висловив роздратування коментарями канцлера Німеччини Олафа Шольца з приводу британської активності у країні, що воює.

За словами джерел у британському уряді, міністри та офіційні особи неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україна гостро потребує ракет "Taurus". Лондон також запропонував Берліну угоду щодо обміну, згідно з якою Великобританія поставить Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнить її запаси ракетами великої дальності.

Ексміністр оборони Великобританії Бен Уоллес так прокоментував дії німецького канцлера:

"Поведінка Шольца показала, що з точки зору безпеки Європи він не та людина, не на тій роботі і не в той час".

Цього тижня Олаф Шольц відкинув можливість відправлення ракет "Taurus" до України. Він заявив, що у такий спосіб Німеччина стане стороною конфлікту. Сьогодні на зустрічі з громадянами Дрездена Шольц пояснив свої міркування тим, що "при неправильному використанні "Taurus" може вразити ціль у Москві".

Раніше канцлер ФРН заявляв:

"Те, що роблять британці та французи в плані контролю цілей та супутнього контролю цілей, не може бути зроблено в Німеччині".

Великобританія сприйняла ці висловлювання Олафа Шольца як підрив секретної діяльності британських солдатів в Україні. Не вдаючись до подробиць, у вівторок прессекретар прем'єр-міністра Об'єднаного Королівства Дейв Пейрс заявив, що "невелика кількість особового складу підтримує Збройні сили України".

Нагадаємо, МЗС Франції прокоментувало заяву президента Емманюеля Макрона про можливе введення військ НАТО в Україну. У відомстві роз'яснили, чим можуть займатися військові блоку в країні, що зазнала агресії з боку Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ