Today.ua

Великобританія виділила гроші на зміцнення повітряної та морської оборони України

Уряд Великобританії повідомив про виділення 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення повітряної та морської оборони України. Міністр оборони Грант Шаппс повідомив, що буде поставлено нашим захисникам.

Зазначається, що гроші виділено із Міжнародного фонду для України. Він був заснований Великобританією та фінансується за участю:

Черговий пакет військової допомоги розрахований на 150 млн фунтів стерлінгів. У перерахунку на американську валюту це становить понад 190 млн доларів.

Міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс повідомив, що на 70 млн фунтів буде поставлено радари для систем ППО, системи РЕБ, а також хибні цілі. Ще 80 млн фунтів витратять на постачання малих катерів, надводних безекіпажних кораблів та розвідувальних дронів.

Грант Шаппс зазначив, що за рахунок Міжнародного фонду для України вдається постачати нашій країні найбільш потрібні для Сил оборони військові засоби.

Уряд Великобританії незабаром може піти у відставку і поспішає надати найбільшу допомогу Україні у протистоянні російській агресії. Втім, навіть у тому випадку, якщо консерваторів біля керма держави за підсумками дострокових парламентських виборів змінять лейбористи, щодо військової та фінансової підтримки нашої країни з боку Лондона навряд чи щось зміниться.

У Великій Британії є стійка двопартійна згода про необхідність такої допомоги.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак оголосив про розпуск парламенту та нові вибори. На цей час рейтинг Консервативної партії, до якої належить глава уряду, майже вдвічі нижчий, ніж у лейбористів.

У зв'язку з цим є велика можливість змін в уряді Сполученого Королівства після виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ