Today.ua

Вже у травні частині українських військовослужбовців дадуть право на демобілізацію

Частина військовослужбовців отримає право на демобілізацію вже у травні. Йдеться про військових-контрактників, які належать до категорії багатодітних батьків. Тобто, мають трьох або більше неповнолітніх дітей.

Раніше таке право було лише в тих чоловіків, які були мобілізовані. Ті, хто перебував на контракті, такої можливості були позбавлені. Однак тепер закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, дав їм також таку змогу.

Закон набуде чинності 18 травня. Отже від цієї дати багатодітні батьки, що мають трьох неповнолітніх дітей, можуть подавати заяву про розірвання контракту та демобілізацію.

Так, контракт може бути розірвано через сімейні обставини, що виникли у військовослужбовця і не дозволяють йому служити далі. У статті 12 цього закону визначено перелік таких підстав. Зокрема, одна з них – наявність трьох неповнолітніх дітей.

Причому таке право дається і тим батькам, які не проживають разом зі своєю сім'єю, але беруть участь у вихованні дітей. Щоправда, тут є умова: у цих чоловіків не повинно бути заборгованості за сплатою аліментів.

"Крім тих, які мають заборгованість із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці ", - застерігає закон.

Отже татусям, які завинили гроші своїм дітям, демобілізація не світить, навіть якщо вони дали життя десяткові нащадків.

Нагадаємо, стало відомо, що чекає на водіїв після 18 травня за порушення правил мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ