Today.ua

В одній з областей України виявили 40 тисяч ухилянтів від мобілізації: поліції доручили примусово доставляти їх у ТЦК

В одній з областей України повідомляють про 40 тисяч виявлених ухилянтів від мобілізації. Цих чоловіків подано в розшук. Отже, поліцейські мають право затримувати їх у будь-яких місцях і примусом доставляти до ТЦК.

Таку інформацію оприлюднив у своєму інтерв'ю одному із західноукраїнських ЗМІ заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦК і СП, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи полковник Роман Боднар. А йдеться, цілком зрозуміло, про Івано-Франківську область.

За словами Романа Боднара, у грудні минулого року на Івано-Франківщині було зареєстровано 36 тисяч ухилянтів, які перебувають у розшуку. А за неповні три місяці поточного року до цього списку додалося ще 3 тисячі чоловіків, що уникають візиту до ТЦК. Їхні дані внесені в електронну систему "Оберіг".

Військовозобов'язані потрапляють до "Оберегу" у таких випадках:

"Всі ці люди офіційно перебувають у розшуку. Тому не треба дивуватися, коли когось з військовозобов’язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі "Оберіг" і відразу примусово доставили до ТЦК", - попередив Роман Боднар.

Чимало чоловіків отримали повістки, однак проігнорували візит до ТЦК. Усі вони вже знаходяться в розшуку. Причому, навіть якщо чоловік відмовиться підписувати повістку, це не означатиме, що він її не отримав. А отже, він автоматично стає ухилянтом.

"Зараз у нас працює відеофіксація за допомогою бодікамер, відбувається складання протоколу про відмову від підписання і так далі. Ми маємо право сповіщати людину будь-яким доступним шляхом будь-де: в громадських закладах, на вулиці, на підприємстві, в транспорті, за адресою проживання. Ці заходи проводяться і будуть проводитися", – пригрозив посадовець обласного ТЦК.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію дозволить призивати на фронт навіть 18-річних юнаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ