Today.ua

Українцям пропонують одноразову грошову допомогу: хто та як може звернутися до фонду

Мешканці однієї з областей України можуть отримати матеріальну допомогу від благодійного фонду із США. Кому пропонують одноразову виплату та як подати заявку на її отримання?

Мешканців Петропавлівської ОТГ Куп'янського району Харківської області закликають евакуюватись із зон підвищеної небезпеки. У зв'язку з цим американський благодійний фонд "Дукат (Cash for refugees)" відкрив прийом заявок на матеріальну допомогу.

Заповнити форму можуть українці, які мешкають у населених пунктах Петропавлівської територіальної громади. Але допомога видається лише тим сім'ям, які відповідають одразу трьом категоріям уразливості:

Розмір виплат загалом становить 4500 гривень на сім'ю. Але для окремих категорій уразливості грошова допомога може бути збільшена.

Щоб подати заявку, потрібно заповнити онлайн форму, яка знаходиться за цим посиланням. Після заявники отримають СМС-повідомлення від працівників організації, де буде запрошення на основну реєстрацію, яка проходитиме у Харкові чи Ірпені. На неї має приїхати людина, на ім'я якої заповнена заявка, з повним пакетом документів.

Нагадаємо також про те, що деяким українцям щомісяця виплачуватимуть по 500 гривень компенсації за комуналку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ