Today.ua

У ТЦК пояснили, чи законне вручення повісток у спортзалах, кафе та громадському транспорті

Під час мобілізації в Україні військовозобов'язані чоловіки отримують повістки від працівників військкомату не лише вдома чи на роботі, а й у громадських місцях. Наскільки законним є таке вручення документа, пояснив співробітник київського ТЦК.

Українці, особливо військовозобов'язані, часто обговорюють той факт, що працівники ТЦК та СП стали частіше відвідувати кафе, спортзали, маршрутки та інші місця для вручення повісток. У багатьох із них виникає резонне питання, а чи мають військкоми на це право. Відповів на нього Начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного у Києві ТЦК та СП.

В інтерв'ю виданню "Вечірній Київ" Володимир Новосядлий зазначив, що в українському законодавстві не визначено конкретного місця для вручення повістки. Тому заходи щодо сповіщення про виклики до військкомату можуть здійснюватися за домашніми адресами, на робочому місці або у публічних місцях, у тому числі кафе, спортзалі чи громадському транспорті.

Крім того, Новосядлий нагадав, що українців можуть зупиняти без причини для перевірки їхніх документів. Представник ТЦК зазначає, що це робиться з метою безпеки.

"Потрібно розуміти, що у нас країна у військовому стані. Серед нас може ходити хто завгодно і з будь-якими намірами. Ми ж бачимо звіти СБУ, що затримали навідника, корегувальника, якогось інформатора. Вони серед нас, у цивільному одязі",- додав військовий.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ухилянти, які отримали умовне покарання, від служби у ЗСУ не звільняються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ