Today.ua

У Пакистані суд засудив до страти 22-річного богохульника

Чергова смертна кара винесена як вирок у Пакистані у справі з релігійним підґрунтям. Молодий чоловік був звинувачений у приниженні пророка Мухаммеда.

У провінції Пенджаб у справі про образу почуттів вірян проходили двоє обвинувачених у віці 17 та 22 років. Молодшого з них засудили до довічного ув'язнення, старшого – до смерті. Кримінальне переслідування, як повідомляється, було розпочато за доносом.

Уточнюється, що воно надійшло до підрозділу боротьби з кіберзлочинністю Федерального агентства розслідувань Пакистану (FIA) у Лахорі (столиці Пенджабу) ще 2022 року. Слідчі встановили, що на телефон позивача з трьох різних номерів надійшли матеріали, які принижують пророка Мухаммеда та його дружин.

Зазначимо, що подібні дії в Пакистані передбачають смертну кару. Справу було передано до суду міста Гуджранвала, який виніс вироки.

Обидва підсудні заперечують свою провину. Батько засудженого до страти юнака має намір звернутися до суду вищої інстанції з апеляцією.

Нерідко після образи вірян правопорушники просто не доживають до суду – їх можуть лінчувати на місці. У 2023 році в місті Джаранвала на сході Пакистану місцеві жителі влаштували погром після того, як звинуватили двох християн у псуванні Корану. Тоді було спалено десятки будинків та церков.

Нагадаємо, в Україні минулого року судили чоловіка, який проспав призначений йому повісткою час і не з'явився у військкоматі. Про те, яке покарання йому було призначено, ви можете дізнатись у нашому матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ