Today.ua

Штрафи до 8500 грн чи 15 діб арешту: за що деякі українці можуть отримати покарання

В Україні діють правила для власників домашніх тварин, за порушення яких передбачено адміністративну або навіть кримінальну відповідальність. За які дії можуть покарати господарів котів та собак?

У пресслужбі Патрульної поліції Волинської області нагадали всім українцям, що домашні тварини – це не іграшка, а велика відповідальність. Там підкреслили, що всі, хто заводить чотирилапого друга, повинні дотримуватися спеціальних правил утримання та вигулу собак.

У відомстві наголосили на кількох основних вимогах до власників тварин:

І за порушення цих простих правил можна отримати чималий штраф. Так, ч. 1 ст. 154 КУпАП передбачає попередження чи грошове покарання у розмірі від 170 до 340 гривень. У разі, якщо було заподіяно шкоду здоров'ю чи майну людей, то штрафні санкції збільшуються до 1700-3400 гривень.

Власники тварин також мають прибирати за собаками. Якщо вони цього не робитимуть, то їм може загрожувати штраф від 170 до 340 гривень після першого порушення та 510 у разі повторного ігнорування правил.

Але найвищі покарання загрожують тим, хто жорстоко поводиться із тваринами. За таке порушення передбачено штраф 3400-8500 гривень або ж 15 діб адміністративного арешту та конфіскація тварини.

Нагадаємо, що в Україні планують підняти один із штрафів для водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ