Today.ua

Що робити, щоб не плакати під час нарізання цибулі: лайфхаки

Цибуля входить у багато страв, тому її часто використовують на кухні. Але нарізка овочу може стати справжнім випробуванням, тому що він виділяє речовину, яка викликає у людей сльози. Проте досвідчені господині знайшли кілька дієвих способів, щоби не плакати під час нарізання цибулини.

Пропонуємо дізнатися про три найефективніші способи уникнути сліз під час нарізки цибулі.

Охолодження

Багато кухарів вважають, що холодну цибулю різати набагато простіше. Тому перед приготуванням їжі вони кладуть у холодильник цибулини, які планують використовувати, на кілька годин. Якщо ж немає часу чекати, то цибулю можна покласти на 10-15 хвилин у морозилку. При низьких температурах уповільнюються хімічні реакції, тому при нарізанні овочів виділятиметься менше речовин, що викликають сльози.

Хліб

У Мережі опубліковано маловідомий, але досить ефективний лайфхак. Кухарі пропонують просто покласти в рот шматочок хліба та повільно жувати його під час нарізки цибулі. Господині кажуть, що в такому разі хімічна речовина з овочів проникатиме через рот, а не ніс чи очі.

"Цей метод може викликати слиновиділення, але він дає саме той результат, якого ми прагнемо: ніяких сліз", - пишуть в Мережі.

Сіль

Багато господинь використовують простий метод із сіллю, щоб уникнути сліз під час нарізання цибулі. Вони просто посипають нею дошку, де ріжуть овоч. Сіль вбере більшу частину соку, що виділяється, і це допоможе не плакати при нарізанні цибулі.

Пропонуємо також дізнатися, як використовувати яєчну шкаралупу в побуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ