Today.ua

Уряд знайшов у бюджеті понад півмільярда гривень на будівництво кладовища для військових

Уряд виділив гроші на будівництво Національного військового меморіального кладовища. Гроші на облаштування цвинтаря для військових заплановані вже в бюджеті поточного року. У 2024 році планують витратити на цей проєкт понад півмільярда гривень.

Про це повідомив у своєму Telеgram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Будівництво кладовища було винесено на порядок денний Кабміну. Урядовці на своєму засіданні вирішили, як розпорядитися цими грошима, щоб відкрити цвинтар уже цьогоріч, і щоб уже цього року він став діючим.

"Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям нашої Батьківщини. Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність і вічна пам'ять", - зазначив прем'єр у своїй публікації.

Він також наголосив, що будівництво кладовища стане для Міністерства ветеранів, яке його буде курирувати, "одним із головних завдань цього року". Саме Мінветеранів - це державний орган, який забезпечує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів.

Верховна Рада затвердила закон про створення Національного військового меморіального кладовища у грудні 2023 року. Проєкт реалізовуватимуть у два етапи. Причому раніше заявляли, що цвинтар почне працювати у 2025 році. Тобто мається на увазі, що 2025 року там усе ще буде кого ховати.

Нагадаємо, у великому українському місті запустили систему бронювання місць на кладовищах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ