Today.ua

Росіяни продають українських полонених на чорному ринку, - The Times

Інститут з вивчення війни включив у свою чергову доповідь дані з публікації в The Times. Британське видання у ній повідомило, що російські військові продають українських полонених на чорному ринку.

Стаття вийшла з посиланням на представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петра Яценка та українського бійця В'ячеслава Левицького, який побував у росіян в полоні. Вони розповіли, що захоплених в Україні солдатів продають на "чорному ринку" чеченським воєнізованим формуванням.

Левицького було взято в полон із пораненням обох ніг та живота у лютому 2023 року. Незабаром йому повідомили, що відправлять до столиці Чеченської Республіки. У Грозному йому ампутували поранені ноги, а також руки, які сильно постраждали від обмороження.

Він розповів, що чеченці купують українських бійців для того, щоб обмінювати їх на своїх бойових товаришів, які потрапили до полону.

У випадку з Левицьким, його та ще 39 наших захисників обміняли на п'ятьох чеченців.

Інститут вивчення війни нагадує, що чеченські збройні формування брали участь у початковій стадії вторгнення в Україну. Зокрема, вони діяли під Маріуполем та Сєвєродонецьком. Наразі чеченці якщо й присутні на полі бою, то здебільшого як загороджувальні загони для підрозділів з інших регіонів Росії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ переходить до активної оборони. Розпочато будівництво потужних укріплень на Запорізькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ