Today.ua

Названо три способи зіпсувати котлети: помиляється більшість господарок

В одних господарок котлети виходять пишними та соковитими, а в інших – сухими та несмачними. Названо три інгредієнти, які псують фарш – від них краще відмовитись.

Котлети можна зробити не гіршими, ніж у ресторані, їсти правильно їх приготувати. Зверніть увагу на наступні складові моменти.

М'ясо

Хорошими котлети вийдуть лише зі свіжого та жирного м'яса. Якщо використовувати пісне, наприклад куряче, без добавок – страва буде "гумова" і мало кому сподобається. Краще віддавати перевагу грудинці, лопатці, стегнової частини та ошийку – вони оптимально підходять для котлет.

Оптимально використовувати не один, а кілька видів м'яса - свинину з'єднати з яловичиною або телятиною. Ідеальна формула: на 70% основного м'яса поєднується з 30% жирної свинини. За бажання можна додати до нього невеликий шматочок сала. Важливо видаляти з м'яса поверхневі плівки, великі прожилки та хрящі.

Хліб

Хлібний м'якуш – незамінний компонент у м'ясному фарші. Найкраще використовувати батон, розмочений у молоці. Також можна обрати воду чи вершки. Булочка вбирає зайву вологу і при термічній обробці робить котлети повітряними, ніжними та пишними. Вони не розваляться під час смаження.

Яйце

Вважається, що вони з'єднують усі інгредієнти між собою та запобігають розпаду. Проте досвідчені кулінари запевняють, що класти яйця у фарш зовсім необов'язково. З ними м'ясо стає сухішим і жорсткішим, тому краще відмовитися від цього продукту. Головне – добре вимісити фарш, і тоді вироби з нього триматимуть форму.

Пам'ятайте про те, що котлети потрібно смажити у великій кількості олії, щоб вони не пригорали і були максимально соковитими.

Раніше повідомлялося, які два інгредієнти допоможуть зробити котлети смачнішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ