Названо три способи зіпсувати котлети: помиляється більшість господарок

Автор: Леся Ловіцька

В одних господарок котлети виходять пишними та соковитими, а в інших – сухими та несмачними. Названо три інгредієнти, які псують фарш – від них краще відмовитись.

Названо три способи зіпсувати котлети: помиляється більшість господарок - today.ua

Котлети можна зробити не гіршими, ніж у ресторані, їсти правильно їх приготувати. Зверніть увагу на наступні складові моменти.

М'ясо

Хорошими котлети вийдуть лише зі свіжого та жирного м'яса. Якщо використовувати пісне, наприклад куряче, без добавок – страва буде "гумова" і мало кому сподобається. Краще віддавати перевагу грудинці, лопатці, стегнової частини та ошийку – вони оптимально підходять для котлет.

Оптимально використовувати не один, а кілька видів м'яса - свинину з'єднати з яловичиною або телятиною. Ідеальна формула: на 70% основного м'яса поєднується з 30% жирної свинини. За бажання можна додати до нього невеликий шматочок сала. Важливо видаляти з м'яса поверхневі плівки, великі прожилки та хрящі.

Популярні зараз

Названо тариф на електроенергію з 1 березня: хто зможе платити по 1,05 грн за кіловат

Соціальна допомога замість пенсії: які виплати отримають українці без трудового стажу

У Нацполіції розповіли про мобілізацію поліцейських

У Міноборони повідомили про зміну механізму доплат військовослужбовцям

Хліб

Хлібний м'якуш – незамінний компонент у м'ясному фарші. Найкраще використовувати батон, розмочений у молоці. Також можна обрати воду чи вершки. Булочка вбирає зайву вологу і при термічній обробці робить котлети повітряними, ніжними та пишними. Вони не розваляться під час смаження.

Названо три способи зіпсувати котлети: помиляється більшість господарок

Яйце

Вважається, що вони з'єднують усі інгредієнти між собою та запобігають розпаду. Проте досвідчені кулінари запевняють, що класти яйця у фарш зовсім необов'язково. З ними м'ясо стає сухішим і жорсткішим, тому краще відмовитися від цього продукту. Головне – добре вимісити фарш, і тоді вироби з нього триматимуть форму.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Пам'ятайте про те, що котлети потрібно смажити у великій кількості олії, щоб вони не пригорали і були максимально соковитими.

Раніше повідомлялося, які два інгредієнти допоможуть зробити котлети смачнішими.