Today.ua

Названі найшкідливіші для здоров'я продукти: що варто виключити зі свого раціону

Їжа, яку регулярно вживає людина, впливає стан її здоров'я і може призвести до проблем. Тому людям дуже важливо уважно стежити за тим, що вони їдять у якій кількості. І їм може бути корисно дізнатися про продукти, які завдають непоправної шкоди організму.

Медики назвали низку вкрай шкідливих продуктів, які слід повністю виключити із раціону харчування, щоб захистити організм від хвороб.

Газовані напої

Це один із найгірших варіантів, який можна вибрати. У таких напоях міститься величезна кількість калорій та штучних підсолоджувачів. Солодка газировка різко підвищує рівень цукру в крові, що негативно впливає навіть на здорових людей, не кажучи вже про тих, хто страждає на діабет або порушення обміну речовин.

Ковбаса та перероблене м'ясо

У таких продуктах міститься безліч барвників, трансжирів, підсилювачів смаку, цукру та солі. Регулярне вживання ковбаси, сосисок та іншого переробленого м'яса може підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та раку, що робить їх вкрай шкідливими та навіть небезпечними для організму.

Маргарин

У маргарині, який зазвичай використовують для випічки, містяться олії та трансжири, які є одними з найшкідливіших для організму людини. Якщо постійно його їсти, то це може спричинити підвищення холестерину та утворення бляшок на судинах. В результаті це призведе до серйозних проблем із серцево-судинною системою.

Смажена їжа

Людям варто уникати смажених, особливо у фритюрі, продуктів. Вони багаті на трансжири, калорії та насичені жири, які погіршують роботу організму. Тому замість того, щоб їсти смажене м'ясо або овочі, краще запікати їх у духовці або готувати іншими способами, не використовуючи величезну кількість олії.

Замінники цукру

Часто штучні підсолоджувачі рекомендують людям, яким не можна вживати цукор. Але вони не такі корисні, як думають багато хто. Такі продукти негативно впливають на травну систему і можуть стати причиною розвитку хронічних, гормональних проблем або розладів роботи органів травлення.

Нагадаємо також про найшкідливіші для здоров'я серця продукти, які також не варто їсти постійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ