Today.ua

Названо найбруднішу рибу у світі, яку слід виключити з раціону

Риба, особливо морська, вважається одним з найцінніших продуктів. Тому її рекомендують їсти хоча б кілька разів на тиждень. Не вся продукція однаково корисна, а окремі види визнані небезпечними. Названо найшкідливішу рибу, яку потрібно виключити з раціону.

Багато медиків та нутриціологів вважають найбруднішою рибою тилапію, яка користується попитом в Україні. Вона смачна, недорога, тому її часто можна побачити у магазинах. У її ніжному м'ясі багато білка, який потрібний для нормальної роботи організму.

Слід зазначити, що ця риба вирощується у промислових масштабах на фермах, а не виловлюється у водоймах. Рибницькі господарства часто використовують ряд хімічних речовин, щоб зберегти тилапію та розмножити. Активне вживання такою рибою антибіотиків негативно відбивається на здоров'ї людини й може провокувати астму, ішемічну хворобу серця та проблеми із суглобами.

Нутриціологиня Ольга Дорош зазначила, що тилапія містить мінімум ртуті. Вона нежирна, багата на корисні речовини: магнієм, кальцієм, калієм, холіном і фосфором.

Ця риба дуже вибаглива риба, їй потрібна чиста вода температурою 20 градусів та простір. Для вирощування 400 грамів тилапії потрібно цілих десять місяців.

Проте в Азії, Китаї та Бангладеші типалію вирощують у "копанках", а не в біофермах. І щоб риба не хворіла, її годують антибіотиками. Антибіотики FDA заборонені до використання, тому що залишки можуть бути у м'ясі.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Ольга Дорош | Нутриціолог. Фізіолог. (@olhadorosh_)

Через 40-60 днів медикаменти перестають додавати до корму, щоб вивести їх з риби. При цьому залишки лікарських засобів можуть бути. Якщо ви не збираєтеся відмовлятися від тилапії, краще зробити вибір на користь охолодженої чи свіжої, а не замороженої – більше шансів використати якісний продукт, який пройшов перевірку та допущений комісіями з постачання.

"Їжте різноманітну рибу хоча б двічі на тиждень, і отримаєте переваги для здоров'я", - порадила Ольга Дорош.

Раніше повідомлялося, що в Україні різко подешевшали продукти, серед яких м'ясо та риба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ