Today.ua

Медики назвали єдину олію, на якій можна готувати смажені страви

Смажені страви шкодять організму. При нагріванні рослинні олії, на яких їх смажать, утворюють трансжири. А ті, у свою чергу, провокують в організмі чимало захворювань. Тобто, про корисне смаження на олії взагалі не йдеться. Проте медики виділяють один сорт рослинної олії, який найменше шкодить організму при термообробці.

Йдеться про кокосову олію. Саме вона, як показує досвід, може завдати якнайменше шкоди при смаженні.

У процесі приготування смажених страв будь-яка олія сильно розігрівається та утворює трансжири. Ці шкідливі сполуки ушкоджують стінки кровоносних судин, і, відповідно, згубно впливають на серцево-судинну систему. А крім того, вони можуть спровокувати цукровий діабет.

Кокосова олія, на жаль, також не становить винятку. Але вона більш стійка до нагрівання, ніж решта жирів рослинного походження.

При її нагріванні утворюється значно менше трансжирів. Отже вона не така шкідлива, як соняшникова або решта олій. Таким чином, саме її краще застосовувати, якщо хочете щось засмажити. А взагалі, такі страви слід вживати нечасто і з великою обережністю, щоб не завдати організму шкоди.

А от заправити овочевий салат можна і оливковою олією, і соняшниковою, і кукурудзяною. Та найбільше для салатів підходить гарбузова олія. З нею буде і смачно, і корисно.

Нагадаємо, дієтологи також назвали рослинні олії, на яких категорично заборонено готувати смажені страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ