Печиво хрустики - це досить прості, але дуже смачні смаколики. Їх приготування не забере багато часу та сил, зате рідні точно скажуть велике "дякую" за таке частування.
Пропонуємо рецепт апетитного печива хрустики на кефірі, яке довго не затримається на тарілці.
Рецепт хрустиків на кефірі
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мілілітрів
- Цукор – 100 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Сода – 1 чайна ложка без гірки
- Борошно - 500 грамів
- Сіль – дрібка
- Рослинна олія – для смаження
- Цукрова пудра – для прикрашання
Приготування:
- У велику миску влийте кефір, додайте в нього цукор і сіль.
- Збийте інгредієнти вінчиком.
- Вбийте в масу яйце і влийте олію, знову перемішайте.
- Просіяне борошно потрібно змішати з содою і поступово додавати в масу з кефіру, замішуючи пружне тісто.
- Перекладіть його в чисту миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
- Після цього потрібно розділити тісто на кілька частин і кожну розкотити тонким пластом.
- Наріжте тісто смужками, розріжте їх по центру і закрутіть джгутики.
- У сотейнику нагрійте олію і обсмажуйте в ній печиво до красивого рум'яного кольору на невеликому вогні.
- Готові хрустики потрібно скласти у велику миску та посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт "лінивого" торта Медовик, який готується без особливих зусиль.