Хрустики на кефірі: рецепт смачного домашнього печива

Автор: Ольга Березовська

Печиво хрустики - це досить прості, але дуже смачні смаколики. Їх приготування не забере багато часу та сил, зате рідні точно скажуть велике "дякую" за таке частування.

Хрустики на кефірі: рецепт смачного домашнього печива - today.ua

Пропонуємо рецепт апетитного печива хрустики на кефірі, яке довго не затримається на тарілці.

Рецепт хрустиків на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мілілітрів
  • Цукор – 100 грамів
  • Яйця – 2 штуки
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Сода – 1 чайна ложка без гірки
  • Борошно - 500 грамів
  • Сіль – дрібка
  • Рослинна олія – для смаження
  • Цукрова пудра – для прикрашання

Хрустики на кефірі: рецепт смачного домашнього печива

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. У велику миску влийте кефір, додайте в нього цукор і сіль.
  2. Збийте інгредієнти вінчиком.
  3. Вбийте в масу яйце і влийте олію, знову перемішайте.
  4. Просіяне борошно потрібно змішати з содою і поступово додавати в масу з кефіру, замішуючи пружне тісто.
  5. Перекладіть його в чисту миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  6. Після цього потрібно розділити тісто на кілька частин і кожну розкотити тонким пластом.
  7. Наріжте тісто смужками, розріжте їх по центру і закрутіть джгутики.
  8. У сотейнику нагрійте олію і обсмажуйте в ній печиво до красивого рум'яного кольору на невеликому вогні.
  9. Готові хрустики потрібно скласти у велику миску та посипати цукровою пудрою.

Хрустики на кефірі: рецепт смачного домашнього печива

Популярні зараз

НБУ вирішив вивести з обігу частину грошей: які купюри та монети слід встигнути обміняти

Гетманцев зробив заяву про підвищення мінімальної зарплати в Україні: “Не повинно бути зайвих ілюзій“

Українцям готують економічно обґрунтовані тарифи на електроенергію: що це означає

У Міноборони пояснили, що зміниться після набуття чинності новим законом про мобілізацію

Смачного!

Пропонуємо також рецепт "лінивого" торта Медовик, який готується без особливих зусиль.