Today.ua

До 500 тис. грн: бійцям ВСУ будуть доплачувати за знищену техніку росіян

Верховна Рада запропонувала доплачувати бійцям ЗСУ за знищену техніку російських окупантів. Суми винагороди військовослужбовцям сягають рекордних 500 тис. грн.

На розгляд парламенту внесли новий законопроект, у якому запропоновано підвищити пільги та доплати для українських захисників. Про це також повідомив секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки ВРУ Роман Костенко.

Зазначено, що за захоплення чи знищення техніки супротивника військовим ЗСУ треба доплачувати. Наприклад, за вантажні автомобілі та бронеавтомобілі – по 30 тис. грн, за артилерійську систему, БТР, командно-штабну машину, БМД або БМП, безпілотників, балістичної ракети – по 100 тис. грн. За знищення засобів контрбатарейної боротьби чи РЕБ запропоновано до 150 тис. грн.

За РСЗВ, САУ, радіолокаційні системи засобів ППО, ЗРК чи танк передбачено доплати у розмірі 370 тис. грн. Нардепи найбільше оцінили літаки рашистів – 500 тис. грн. Знищення військового вертольота "обійдеться" дешевше – 300 тис. грн, військового корабля – від 300 до 500 тис. грн.

За руйнування коштів РЕР запропоновано нагороджувати бійців сумою 30 до 100 тис. грн., а комплексу візуального спостереження – 30 тис. грн.

У новій законодавчій ініціативі передбачено щедру винагороду не лише військовим, а й іншим силовикам – поліцейським спеціального призначення.

Згадані виплати запропонували розподіляти між учасниками операцій – людьми, які брали участь у виявленні, захопленні або знищенні певної техніки. При цьому командирам пропонують встановити доплати у вигляді відсотків від сум. Вони варіюються від 1% до 5% залежно від рівня підрозділу.

Напомним, що у ВСУ відзначають зміну війни, яка перейшла на новий рівень. Величезну роль у веденні бойових дій мають безпілотники. Використання дронів дозволяє проводити розвідку, завдавати ударів по ворогам, а головне зберегти більше людських життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ