Today.ua

Арешт військового чиновника: полковник Козловський казково збагатився на постачанні продовольства для ЗСУ

Застава 6 млн гривень призначена судом за полковника ЗСУ Олександра Козловського, який займався постачанням продовольства для військових.

Колишнього посадовця ЗСУ Олександра Козловського заарештовано за підозрою у незаконному збагаченні. За два роки повномасштабної війни, у 2022-2023 роках, полковник встиг прикупити собі майна на 58 мільйонів гривень.

Про це йдеться в інформації Державного бюро розслідувань (ДБР).

За два роки самовідданої праці "настоящій" полковник обзавівся чималим списком рухомого та нерухомого майна, а також власним підприємством, яке під час війни і ще довго по війні матиме стабільні замовлення і приноситиме немалі прибутки його власнику. Причому його добробут різко пішов угору саме під час війни.

Зокрема, за два роки повномасштабної війни Олександр Козловський обзавівся такими маєтностями:

Крім того, свої скромні статки військовослужбовець поповнив 55-ма (!) земельними ділянками у різних регіонах України.

За підрахунками експертів, усе це добро тягне на 58 мільйонів гривень. Втім, судячи з усього, продажна ціна протезного підприємства була занижена, адже насправді така виробнича база, а тим більше у такий час, коштує недешево.

За результатами слідства, проведеного ДБР, суд постановив взяти під арешт колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення командування Сил логістики Збройних Сил України Олександра Козловського. Водночас судом призначено за нього заставу у розмірі 6 мільйонів гривень, хоча сторона обвинувачення просила про вдесятеро більшу суму застави.

Нагадаємо, у травні минулого року детективами НАБУ був в упійманий на хабарі майже в 3 мільйони доларів глава Верховного суду України Всеволод Князєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ